Cache-Control: no-cache, no-store, must-revalidate
Pagosmia Eglhmata: Σεπτεμβρίου 2019

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Οι πρωτες πολυεθνικες του κοσμου: Βρετανικη και Ολλανδικη εταιρεια ανατολικων ινδιων

Οι πρωτες πολυεθνικες του κοσμου: Βρετανικη και Ολλανδικη εταιρεια ανατολικων ινδιων


Βρετανική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών (1600 – 1874)

Η Αγγλική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών ήταν η πιο ισχυρή εταιρεία που είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος μέχρι το 1600, όταν και ιδρύθηκε με βασιλικό διάταγμα. 

Η σφαίρα της επιρροής της εκτεινόταν από τη Χιλή μέχρι την Κίνα, ενώ είχε το εμπορικό μονοπώλιο της Μεγάλης Βρετανίας με την Ανατολική και τη Νοτιοανατολική Ασία.


 Η εταιρεία τελικά έγινε ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας του βρετανικού ιμπεριαλισμού στη Νότια Ασία και την de facto αποικιακή κυβέρνηση πολλών Ινδιών. 

Εν μέρει λόγω της αχαλίνωτης διαφθοράς, η εταιρεία στερήθηκε βαθμιαία από το εμπορικό μονοπώλιο και τον πολιτικό έλεγχο και οι ινδιές της είχαν εθνικοποιηθεί από το βρετανικό στέμμα το 1858.

 Διαλύθηκε επισήμως το 1874 με τον νόμο για την καταβολή μερισμάτων σε μετοχές της Ανατολικής Ινδίας (1873).

Τον 17ο και 18ο αιώνα, η εταιρεία της Ανατολικής Ινδίας βασιζόταν σε δουλεμπόριο και πωλούσε σκλάβους από τη Δυτική και την Ανατολική Αφρική, ιδιαίτερα από τη Μοζαμβίκη και τη Μαδαγασκάρη, τις μεταφέρει κυρίως σε βρετανικές κατοχές στην Ινδία και την Ινδονησία, καθώς και στη νήσο St. Helena στον Ατλαντικό Ωκεανό. 

Αν και ο κύκλος εργασιών των σκλάβων ήταν μικρός σε σύγκριση με τις επιχειρήσεις διατλαντικής σκλάβου, όπως η Royal African Company, η εταιρεία της Ανατολικής Ινδίας βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στην παροχή σκλάβων με ειδικές δεξιότητες και εμπειρία που διαχειριζόταν τις τεράστιες περιοχές τους.

Στρατός και εξέγερση

Η εταιρεία της Ανατολικής Ινδίας είχε τον δικό της στρατό, ο οποίος μέχρι το 1800 αριθμούσε περίπου 200.000 στρατιώτες, περισσότερο από το διπλάσιο του βρετανικού στρατού εκείνη την εποχή. 

Η εταιρεία χρησιμοποίησε ένοπλη δύναμη για να υποτάξει τα ινδικά κράτη και τις κυριαρχίες με τις οποίες είχε αρχικά συνάψει εμπορικές συμφωνίες, να εισαγάγει καταστροφική φορολογία, να διεξάγει επίσημα κυρώσεις και να προστατεύσει την οικονομική εκμετάλλευσή της τόσο της ειδικευμένης όσο και της ανειδίκευτης ινδικής εργασίας.

Ο στρατός της εταιρείας έπαιξε έναν διαβόητο ρόλο στην αποτυχημένη ινδική εξέγερση (1857-1858), όταν οι Ινδοί στρατιώτες που υπηρετούσαν στην επιχείρηση προκάλεσαν ένοπλη εξέγερση εναντίον των βρετανών αξιωματικών τους, οι οποίοι γρήγορα κέρδισαν λαϊκή υποστήριξη στον πόλεμο της ανεξαρτησίας. 

Για περισσότερο από ένα χρόνο εχθροπραξιών, και οι δύο πλευρές διαπράττουν φρικαλεότητες, συμπεριλαμβανομένων μαζικών δολοφονιών αμάχων, αν και οι καταστολές της εταιρείας τελικά υπερισχύουν της βίας των ανταρτών.
Η εξέγερση οδήγησε στην πρώιμη κατάργηση της Εταιρείας Ανατολικής Ινδίας το 1858.

Εμπόριο και διαχείριση

Μετά τα μέσα του 18ου αιώνα, το εμπόριο βαμβακερών προϊόντων μειώθηκε και το τσάι έγινε ένα σημαντικό προϊόν εισαγωγής από την Κίνα. 

Από τις αρχές του 19ου αιώνα, η εταιρεία χρηματοδότησε το εμπόριο τσαγιού μέσω της παράνομης εξαγωγής οπίου προς την Κίνα.

 Η κινεζική αντιπολίτευση, η οποία αντιτάχθηκε στο παράνομο αυτό εμπόριο, κατέστρεψε τον πρώτο πόλεμο του οπίου (1839-42), ο οποίος οδήγησε στην ήττα της Κίνας και την επέκταση των εμπορικών προνομίων της Μεγάλης Βρετανίας. 

Η δεύτερη σύγκρουση, που συχνά ονομάζεται "Πόλεμος των Βέλη" (1856-60), έφερε ακόμα περισσότερα εμπορικά δικαιώματα στους Ευρωπαίους.

Η διοίκηση της εταιρείας ήταν εκπληκτικά αποδοτική και οικονομικά. Για τα πρώτα 20 χρόνια, η Ανατολική Ινδική Εταιρεία κυβερνούσε από την έδρα του κυβερνήτη της, τον Sir Thomas Smythe, και το προσωπικό της ήταν μόνο έξι. 

Το 1700 υπήρχαν 35 υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης στο μικρό γραφείο του στο Λονδίνο. Το 1785, έλεγχε μια τεράστια αυτοκρατορία εκατομμυρίων ανθρώπων με μόνιμο προσωπικό στο Λονδίνο, με μόλις 159 άτομα.

Μετά από πολλά χρόνια κακής διακυβέρνησης και μαζικής πείνας (1770) στη Βεγγάλη, όπου η εταιρεία καθιέρωσε ένα καθεστώς μαριονέτας το 1757, τα εισοδήματα της εταιρείας από τη γη κατέρρευσαν, υποχρεώνοντάς την να πάρει επειγόντως δάνειο ύψους £ 1 εκατ. (1772) πτώχευση. 

Αν και η βρετανική κυβέρνηση έσωσε την εταιρεία της Ανατολικής Ινδίας, οι σκληρές κριτικές και οι έρευνες των κοινοβουλευτικών επιτροπών οδήγησαν στην κρατική επίβλεψη των δραστηριοτήτων της (νόμος του 1773) και στη συνέχεια να ελέγξουν την πολιτική δραστηριότητά της στην Ινδία (Νόμος της Ινδίας του 1784) . ).

Σκοπός της δημιουργίας της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικής Ινδίας

Όπως προαναφέρθηκε, η Βρετανική Εταιρεία Ανατολικής Ινδίας ιδρύθηκε αρχικά το 1600 για να λειτουργήσει ως εμπορικός φορέας για τους εμπόρους της Αγγλίας, ειδικά για να συμμετάσχει στο εμπόριο μπαχαρικών στην Ανατολική Ινδία. 

Αργότερα πρόσθεσε είδη όπως το βαμβάκι, το μετάξι, το indigo, το ντομάτα, το τσάι και το όπιο στα προϊόντα της και επίσης συμμετείχε στο εμπόριο των δουλεμπόρων.
Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία ανέλαβε την πολιτική και ενήργησε ως πράκτορας του βρετανικού ιμπεριαλισμού στην Ινδία από τις αρχές του 1700 έως τα μέσα του 1800.

Αντιπολίτευση των Ολλανδικών Ανατολικών Ινδιών και των Πορτογάλων

Η εταιρεία συναντήθηκε με την αντιπολίτευση των Ολλανδών στις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες (τώρα Ινδονησία) και των Πορτογάλων. 

Οι Ολλανδοί ουσιαστικά εξουδετέρωσαν μέλη μιας εταιρείας από τις Ανατολικές Ινδίες ως αποτέλεσμα της σφαγής του Αμπόουιν το 1623 (ένα περιστατικό κατά το οποίο οι ολλανδικές αρχές εκτέλεσαν εμπόρους Αγγλίας, Ιαπωνίας και Πορτογάλου), αλλά η ήττα της εταιρείας από την Πορτογαλία στην Ινδία (1612) έφερε την ολλανδική νίκη στο εμπόριο με τη μορφή μιας αποστολής από την αυτοκρατορία Mughal. 

Η εταιρεία ασχολείται με το εμπόριο κομμάτι αγαθών από βαμβάκι και μετάξι, indigo, νιπτήρα και μπαχαρικά από τη Νότια Ινδία. Επέτεινε τις δραστηριότητές της στον Περσικό Κόλπο, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ανατολική Ασία.

Εταιρεία Sunset

Ο Κανονιστικός Νόμος (1773), που υιοθετήθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο για τη ρύθμιση των ινδικών εδαφών από τη Βρετανική Εταιρεία Ανατολικής Ινδίας, κυρίως στη Βεγγάλη, έγινε η πρώτη παρέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης στις εδαφικές υποθέσεις της εταιρείας και σηματοδότησε την έναρξη της διαδικασίας απορρόφησης από το κράτος.

Ο λόγος για την κανονιστική πράξη ήταν η κακή διαχείριση της εταιρείας από τα εδάφη της Μπενγκάλι. Ο νόμος του 1773, γνωστός και ως ρυθμιστικός νόμος, καθιέρωσε τον γενικό κυβερνήτη του Φορτ Γουίλιαμ στη Βεγγάλη με εποπτικές εξουσίες για τα Madras (τώρα Chennai) και Bombay (τώρα Mumbai). 

Ο νόμος του Pitt για την Ινδία (1784), που ονομάστηκε από τον βρετανό πρωθυπουργό, William Pitt the Young, θέσπισε ένα διπλό σύστημα ελέγχου από τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία κρατούσε την εταιρεία στον έλεγχο του εμπορίου και της καθημερινής διαχείρισης. τρεις διευθυντές σε άμεση επαφή με τη βρετανική κυβέρνηση · το σύστημα αυτό κράτησε μέχρι το 1858.

Η πράξη του 1813 παραβίασε το εμπορικό μονοπώλιο της εταιρείας και επέτρεψε στους ιεραποστόλους να εισέλθουν στη βρετανική Ινδία. 
Η πράξη του 1833 έθεσε τέλος στο εμπόριο της εταιρείας και η πράξη του 1853 σήμανε το τέλος της παρέμβασης της εταιρείας. Η πράξη του 1858 μεταβίβασε τις περισσότερες εξουσίες της εταιρείας στο βρετανικό στέμμα.




Η Εταιρεία διαλύθηκε το 1874, αφήνοντας χρέη ύψους 1,5 εκατομμυρίων στερλινών και φόρους προς το βρετανικό δημόσιο ύψους 1 εκατομμυρίων στερλινών. 

Ωστόσο, κληρονόμησε στο Βρετανικό Στέμμα πληθώρα εδαφών ανά τον κόσμο, με κυριότερη την Ινδία, το διαμάντι της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. 

Ο στρατός της Εταιρείας ενσωματώθηκε στον Βρετανικό στρατό, μετατρέποντας το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα σε παγκόσμια υπερδύναμη (Gardner 1972).


Η Βρετανία "έκλεψε" 45 τρισ.δολάρια από την Ινδία την περίοδο της αποικιοκρατίας

Έρευνα Αμερικανού οικονομολόγου για την φορολογία και το 

εμπόριο την περίοδο 1765-1938
O θρύλος θέλει πως κατά την περίοδο που οι Άγγλοι κατείχαν την Ινδία, η χώρα ήταν πιο πλούσια και το επίπεδο ζωής της μεσαίας τάξης της ήταν συγκρίσιμο με εκείνο των Ευρωπαίων και πως οι Ινδοί ζούσαν ζωή χαρισάμενη καίτοι υπό κηδεμονία.

Όμως τα πράγματα δεν είναι μάλλον έτσι: μία νέα έκθεση του οικονομολόγου Ούτσα Πάτναϊκ, που μόλις δημοσιεύθηκε από το Columbia University Press, υπολογίζει πως η Βρετανία είχε αποστραγγίσει από την Ινδία, κατά το διάστημα από το 1765 έως το 1938 ένα ποσό που ανέρχεται σε 45 τρισ. δολάρια.

 Ένα αστρονομικό ποσό, που είναι 17 φορές περισσότερο από το συνολικό ΑΕΠ της σημερινής Βρετανίας.


Πώς στάθηκε αυτό δυνατό; 
Κατά τα φαινόμενα μέσω του εμπορικού συστήματος. 
Πριν από την αποικιοκρατική περίοδο, η Βρετανία αγόραζε προϊόντα, όπως υφάσματα και ρύζι, από τους Ινδούς παραγωγούς και τους κατέβαλε χρήματα. 

Όταν μετά το 1765, λίγο αφότου η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών πήρε τον έλεγχο της περιοχής και εγκατέστησε το μονοπώλιο στο εμπόριο από τις Ινδίες, τα πράγματα μεταβλήθηκαν. 

Η Εταιρεία άρχιζε να επιβάλλει φόρους στην Ινδία και κατόπιν με τα χρήματα αυτά αγόραζε ινδικά προϊόντα για βρετανική χρήση. 
Δηλ. αντί να πληρώνει από την τσέπη τους τα ινδικά προϊόντα, οι Βρετανοί έμποροι τα αποκτούσαν δωρεάν, «αγοράζοντας» από τους Ινδούς αγρότες και κλωστοϋφαντουργούς με χρήματα που μόλις τους είχαν αφαιρέσει.

Ο Πάτναϊκ έκανε διάφορους υπολογισμούς και προσεγγιστικά μέτρησε πόσα χρωστούν οι Βρετανοί στους Ινδούς (με έναν ελάχιστο επιτόκιο 5%) και ανακάλυψε πως τα ποσά αυτά ανέρχονται στα 44,6 τρισ. δολάρια.

Ένα ποσόν, που οδήγησε τον Αμερικανό οικονομολόγο στο συμπέρασμα πως «δεν αληθεύει πως η Βρετανία έφερε την ανάπτυξη στην Ινδία: είναι μάλλον η Ινδία που έφερε την ανάπτυξη στη Βρετανία».

Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών (1602 – 1799)



Η εταιρεία που μπροστά της η Apple είναι... μανάβικο

Φανταστείτε μια εταιρεία με την επιρροή της Google ή της Amazon, που απολαμβάνει παράλληλα ένα εμπορικό μονοπώλιο το οποίο της έχει παραχωρήσει το κράτος και διαθέτει έναν ισχυρό στρατό για να μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της.

Η Ολλανδική Εταιρεία (Verenigde Oost-Indische Compagnie ή VOC) ιδρύθηκε το 1602 με απόφαση του Κοινοβουλίου των Κάτω Χωρών, με σκοπό την 20ετή παραχώρηση του εμπορίου της Ασίας. Μαζί με την Βρετανική, είναι από τις πρώτες πολυεθνικές εταιρείες και η πρώτη που εξέδωσε μετοχές.

Μέχρι το 1669, η VOC ήταν η πλουσιότερη ιδιωτική εταιρεία του κόσμου με περισσότερα από 150 εμπορικά πλοία, 40 πολεμικά πλοία, 50.000 εργαζόμενους, έναν ιδιωτικό στρατό 10.000 στρατιωτών, και κέρδη 40% επί των αρχικών επενδύσεων (De Witt 2008).

Συμπερασματικά, ο 16ος  και ο 17ος αιώνας ήταν η περίοδος της εμφάνισης ορισμένων από τους πιο αξιοθαύμαστους επιχειρηματικούς οργανισμούς που γνώρισε ο κόσμος.

Οι προνομιούχες εταιρείες ενσάρκωναν τις συνδυασμένες προσπάθειες που κατέβαλλαν κυβερνήσεις και έμποροι για να ιδιοποιηθούν τα πλούτη από τους Νέους Κόσμους που είχαν ανακαλύψει ο Κολόμβος, ο Μαγγελάνος και ο Βάσκο ντε Γκάμα. 

Η σημασία της αναφοράς της Βρετανικής και της Ολλανδικής Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών έγκειται στην εισαγωγή της καινοτόμας οργάνωσης της αγοράς. 

Η ιδέα ότι οι μετοχές μπορούσαν να πωλούνται στην ελεύθερη αγορά, η επινόηση της περιορισμένης ευθύνης και η γέννηση των χρηματιστηρίων συνέβαλαν στην εγκαθίδρυση ποντοπόρου καπιταλισμού και στην άνοδο της αστικής τάξης.

Όμως το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι οι παραλληλισμοί με το 

σήμερα. 
 
Η καθαρή αξία της Ολλανδικής Εταιρείας Ανατολικής Ινδίας ήταν 

τόσο υψηλή, που θα έκανε την την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela 

Merkel, και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Shinzo Abe, να κρυφτούν. 
 
Η Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικής Ινδίας άξιζε περίπου το ίδιο 

ποσό τα ΑΕΠ της σημερινής Ιαπωνίας ($ 4.8T) και της Γερμανίας 

($ 3.4T) μαζί.

Ενώ εκπληκτικό είναι ότι η εταιρεία άξιζε όσο οι 20 μεγαλύτερες 

εταιρείες στον κόσμο σήμερα, όπως η Apple, η Microsoft, η 

Amazon, η ExxonMobil, η Berkshire Hathaway, η Tencent και η 

Wells Fargo.

Όλες μαζί φτάνουν στα 7,9 τρισεκατομμύρια δολάρια όσο δηλαδή 

η Ολλανδική εταιρεία.




www.liberal.gr
www.newsbeast.gr
www.alfavita.gr

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Τριάδα: Η μεγαλύτερη κινεζική εγκληματική οργάνωση

Τριάδα: Η μεγαλύτερη κινεζική εγκληματική οργάνωση

Η Τριάδα (σε απλουστευμένα κινέζικα: 三合会  
παραδοσιακά κινέζικα: 三合會
Sānhéhuì  κυριολεκτικά η «κοινωνία τριάδας») 
είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει πολλούς κλάδους των κινεζικών εγκληματικών οργανώσεων που εδρεύουν στο Χονγκ Κονγκ, Μακάο, ηπειρωτική Κίνα, και επίσης σε χώρες με πληθυσμούς της Κίνας, όπως η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς.
 
Οι τριάδες χρησιμοποιούν τους αριθμητικούς κώδικες που διακρίνουν μεταξύ των τάξεων και των θέσεων μέσα στη συμμορία οι αριθμοί εμπνέονται από το κινεζικό numerology βασισμένο στο Ι Ching.
«489» αναφέρονται στον κύριο «βουνών» ή «δράκων»,
ενώ 438 χρησιμοποιούνται για τον «κύριο αναπληρωτών βουνών».
«426» αναφέρονται σε έναν «στρατιωτικό διοικητή», επίσης γνωστός ως «κόκκινος Πολωνός», επιτηρώντας τις αμυντικές και δυσάρεστες διαδικασίες,
ενώ «49» δείχνουν έναν «στρατιώτη» ή το μέλος μαζών. 

Ο αξιωματούχος της Τριάδας Στίβεν Γουόνγκ είναι ο «λάτρης του χαρτιού», ένας τριανταεννιάχρονος μαφιόζος γεννημένος στο Χονγκ Κονγκ. 
 
Μεγαλωμένος στην Chinatown της Νέας Υόρκης, ωρίμασε στην εγκληματικότητα στο Βανκούβερ, όπου ίδρυσε και ηγήθηκε της δολοφονικής συμμορίας Gum Wah στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του '90. 
 
Το 1992, ο Γουόνγκ «πέθανε» σε τροχαίο ατύχημα σε μια απομακρυσμένη περιοχή των Φιλιππίνων προτού μπει στη φυλακή για διακίνηση ηρωίνης, μόλις είχε συνάψει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής εκατομμυρίων δολαρίων. 
 
Η λάρνακα του μπορεί να ενταφιαστεί σε ένα νεκροταφείο του Βανκούβερ. αλλά σήμερα, η Ιντερπόλ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης «Κόκκινου Συναγερμού» για τον Γουόνγκ. 
 
Το ενημερωμένο του αρχείο μοιάζει με ταινία δράσης του Χόλιγουντ—μια οργανωμένη εγκληματική περιπέτεια που περιβάλλει τον Ειρηνικό, από το Μακάο στην Ιαπωνία, από την Καμπότζη μέχρι τις Φιλιππίνες.
 
 Για έντεκα χρόνια, ο βραβευμένος συγγραφέας Terry Gould παρακολουθούσε τον Wong μέσα από τους κύκλους του οργανωμένου εγκλήματος έξι χωρών, όπου πολιτικοί, αστυνομικοί, επιχειρηματίες και εγκληματίες τρέχουν σε ένα μεγάλο τσούρμο, μερικές φορές σφίγγοντας ο ένας τα τακούνια του άλλου, γλείφοντας ο ένας το πρόσωπο του άλλου και προσκαλώντας ο ένας τον άλλο σπίτι για ολονύχτια πάρτι mah-jongg. 
 
Τέσσερις φορές, ο Γκουλντ έχει εντοπίσει τον Γουόνγκ και τον καθήλωσε, αλλά ο νόμος τον άφησε να ξεφύγει.
 
 Το Paper Fan περιλαμβάνει αφηγηματικές φωτογραφίες σε αυτό το αξέχαστο κυνήγι ενός άνδρα.

Ο «ανεμιστήρας της Λευκής Βίβλου» (415) 
παρέχει τις οικονομικές και επιχειρησιακές συμβουλές, και τις λειτουργίες «σανδαλιών αχύρου 432)» (ως σύνδεσμο μεταξύ των διαφορετικών μονάδων.
[7] [8] «25» αναφέρονται σε έναν μυστικό πράκτορα ή έναν κατάσκοπο επιβολής νόμου από μια άλλη τριάδα, και έχουν γίνει γενικά χρησιμοποιημένα στο Χονγκ Κονγκ ως λαϊκό ιδίωμα για «τον προδότη».

Όλα τα μυστικά της οργάνωσης και δράσης της Κινεζικής μαφίας στην Ελλάδα και στον κόσμο
 



ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ


Η σύλληψη του «Νονού» της Κινεζικής μαφίας στην Ισπανία στα μέσα Οκτωβρίου αποκάλυψε την εγκληματική δραστηριότητα του Ισπανικού παρακλαδιού της, φέρνοντας ταυτόχρονα στην επιφάνεια την ισχύ και πολυπλοκότητα μιας διεθνούς οργάνωσης που έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε κάθε γωνιά του κόσμου, οπουδήποτε υπάρχει κινεζική κοινότητα.

Πρόκειται για ένα δίκτυο εγκληματικών οργανώσεων που μετρά πολλές χιλιάδες μέλη, είναι σαφώς πολυπληθέστερο τόσο των Ιταλικών Κόζα Νόστρα και Καμόρα όσο και της περίφημης Ιαπωνικής Γιακούζα,

ενδεχομένως όχι τόσο βίαιο όσο η Αλβανική, η Σερβική ή η θρυλική για τη φονική της δράση Ρωσική μαφία, αλλά σίγουρα μία υπολογίσιμη δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδίκευσή της το παραεμπόριο, οι κλοπές, τα συμβόλαια θανάτου, η διακίνηση ναρκωτικών, οι εκβιασμοί και η πειρατεία.

Οι κλάδοι των εγκληματικών οργανώσεων της Κινεζικής μαφίας είναι γνωστοί υπό τον όρο
«Τριάδες», ο οποίος προσδιορίζει τις ομάδες που εδρεύουν και δρουν σε Ηπειρωτική Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Μακάο, αλλά και σε άλλες χώρες με Κινεζικούς πληθυσμούς, όπως η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και φυσικά τα κράτη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

 






Οι «Τριάδες» χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα, έχοντας διατηρήσει από τότε ένα μυστικό αριθμητικό κώδικα αναγνώρισης, ο οποίος αναφέρεται στον τρόπο δόμησης, στις τάξεις και τις θέσεις των μελών της εντός του συστήματος.

θεωρείται δεδομένο ότι δεν αποτελούν όλοι οι Κινέζοι μετανάστες μέλη των παρακλαδιών κάποιας εγκληματικής οργάνωσης. 

 

Όπως όλοι οι μετανάστες, έτσι και οι Κινέζοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους με σκοπό το κέρδος. Η περίπτωση, όμως, των Κινέζων έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, καθώς οι ανά τον κόσμο Κινεζικές κοινότητες δεν αφομοιώνονται ποτέ πλήρως στον κοινωνικό ιστό της εκάστοτε χώρας, περιορίζοντας τις επαφές τους αποκλειστικά σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Αυτή ακριβώς η τάση της μη πλήρους αφομοίωσης στον ιστό των χωρών φιλοξενίας – εξ ου και ο όρος «Chinatown», ο οποίος χαρακτηρίζει τις «συμπαγείς» Κινεζικές συνοικίες στον αστικό ιστό – είναι που ευθύνεται για την περιγραφή των Κινεζικών κοινοτήτων συχνά ως «κράτος εν κράτει», στο βαθμό που οι κανόνες δικαίου και οι εργασιακές συνθήκες καθορίζονται από τους Κινέζους και όχι από το επίσημο κράτος της χώρας φιλοξενίας.










Το σύστημα οργάνωσης είναι πάνω-κάτω το ίδιο σε όλες τις χώρες «ξενιστές» και λειτουργεί ως εξής:

Οι Κινέζοι επιχειρηματίες «εισάγουν» παράνομη εργασία μέσω των δικτύων τους, εκμεταλλευόμενοι φτωχούς Κινέζους, οι οποίοι θέλουν να μεταναστεύσουν. Οι τελευταίοι απευθύνονται στην οργάνωση, η οποία αναλαμβάνει τα έξοδα της μεταφοράς τους στη χώρα που θέλουν να μεταβούν.

Για τα επόμενα αρκετά χρόνια, η εργασιακή τους δύναμη θα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ντόπιες Κινεζικές επιχειρήσεις (εστιατόρια, καταστήματα, βιοτεχνίες), κάτω από συχνά απάνθρωπες βιοτικές και εργασιακές συνθήκες, έως ότου ξεπληρωθεί το χρέος των μεταναστών-εργατών προς την οργάνωση για την ανάληψη των εξόδων μετάβασής τους στο εξωτερικό.

Αφού ξεπληρώσει το χρέος του, ο νέος μετανάστης θα κληθεί να πληρώσει εκ νέου, αυτή τη φορά για τη νόμιμη παραμονή του και τα απαραίτητα χαρτιά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το επόμενο βήμα είναι η άνοδός του στην ιεραρχία και η μετατροπή του από αντικείμενο εκμετάλλευσης σε εκμεταλλευτή, μέσω νέου δανείου το οποίο του χορηγείται για την εκκίνηση της δικής του επιχείρησης.

Πουλώντας λοιπόν φτηνό φαγητό ή είδη ρουχισμού, με σκοπό την αποπληρωμή του νέου χρέους, ο νέος εργοδότης καταφεύγει και αυτός στην «εισαγωγή» παράνομης εργασίας, χρημοτοδοτώντας τη μεταφορά επιπλέον μεταναστών, τους οποίους θα χρεώσει και θα εκμεταλλευτεί και αυτός με τη σειρά του, διαιωνίζοντας το φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης.


Εάν οι παραδοσιακοί τομείς είναι ήδη κορεσμένοι από άλλους Κινέζους
και ο νέος επιχειρηματίας είναι αδίστακτος, τότε θα αναπτύξει δραστηριότητα σε εντελώς διαφορετικούς τομείς, όπως η πορνεία, ο τζόγος και η διακίνηση ναρκωτικών.

Ανάλογα με το κατά πόσο πρόσφορες είναι οι συνθήκες, ενίοτε μετακινούνται προς άλλες χώρες, όπου παρουσιάζονται καλύτερες ευκαιρίες για κέρδος και πρώιμη συνταξιοδότηση, προτού επαναπατριστούν εκείνοι και τα κεφάλαιά τους, πληρώνοντας μηδενικούς φόρους.


Κινεζική μαφία ή τριάδα


Η ιστορία των κινεζικών τριάδων έχει σχεδόν 2500 χρόνια. Τριάδα- Πρόκειται για μια παραδοσιακή μορφή εγκληματικής κοινότητας, η οποία υπάρχει στην Κίνα από τον 2ο αιώνα π.Χ. ε και μέχρι σήμερα. Πρώτη αναφορά του τριάδες  στα κινεζικά χρονικά εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Qin Shih Huangdi (221-210 π.Χ.),

 

όταν μικρές ομάδες πειρατών και σκλάβων εμπόρων αποφάσισαν να ενωθούν σε τρεις μεγάλες κοινότητες που ονομάζονται "Η σκιά του Lotus". Σύμφωνα με τους ερευνητές, το όνομα της Μαφίας Ουρανού δανείστηκε από το ιερό σύμβολο της κινεζικής κοινωνίας; ουρανό, γη, άνθρωπος; σχηματίζοντας ένα συμβολικό τρίγωνο.


Οι κινεζικές τριάδες καθιέρωσαν τελικά αυτό το όνομα μόνο τον 17ο αιώνα. Σύμφωνα με μερικά υπάρχοντα χειρόγραφα, το 1644 οι νομάδες ιππείς της δυναστείας Manchu Qing κατασχέθηκαν στην Κίνα και κατέστρεψαν το μοναστήρι Shaolin, διάσημο για τις πολεμικές τέχνες του.


Μόνο τρεις μοναχοί έμειναν ζωντανοί που είχαν εγκαταλείψει τις παροχές. Όταν επέστρεψε, το τρίο είδε μόνο τα καμένα ερείπια και τα σώματα των συντρόφων, που βασανίζονται από βέλη. Αυτοί οι τρεις μοναχοί ίδρυσαν την πρώτη «τριάδα» - «Η Ένωση της Γης, ο άνθρωπος και ο ουρανός στο όνομα της δικαιοσύνης».


Τα αγωνιστικά κελιά της νέας μυστικής κοινωνίας σάρωσαν τη χώρα και όλοι οι καταστηματάρχες του πλήρωναν φόρο για το ποια όπλα αγοράζονταν για τις αποχωρήσεις των "τριάδων" που είχαν πολεμήσει εναντίον των εισβολέων του Μάνχου. Μετά το θάνατο των μοναχών, οι οπαδοί τους κέρδισαν την εξουσία πάνω σε μια οργάνωση που κρατιόταν μαζί από πειθαρχία σιδήρου, αδιαφιλονίκητη υπακοή και υποστηρικτές έτοιμοι να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή.


Ωστόσο, οι νέοι ηγέτες της «τριάδας» αντί του αντάρτικου πολέμου προτίμησαν να ασχοληθούν με το εμπόριο των σκλάβων, την πειρατεία, την παράνομη εξόρυξη χρυσού και την εκβιασμό, ισχυριζόμενοι ότι οι οικονομικοί πόροι που αποκτήθηκαν από την κοινωνία δεν επαρκούν για την καταπολέμηση του Μάνχου. Αυτό είναι τότε τριάδα Και έγινε μαφία.

 
 
Σήμερα, οι κινεζικές συμμορίες, το "Tong" (οργανωμένες ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελούμενες κυρίως από εθνοτικούς Κινέζους και μετανάστες από την Κίνα) και την "τριάδα"; συλλογικά, κατέχουν τη δεύτερη θέση μεταξύ των εγκληματικών ομάδων στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν μετά την ιταλική μαφία. 
 
Έχουν έδρα την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν και άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι Τριάδες έχουν ένα εκτεταμένο σύστημα στη Δυτική Ευρώπη, στις κινεζικές κοινότητες της Βόρειας Αμερικής και στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.
 
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, σήμερα στο Χονγκ Κονγκ υπάρχουν περίπου 160.000 μέλη των "τριάδων" που ανήκουν σε 50 διαφορετικούς οργανισμούς. Στην ίδια την Κίνα, υπάρχουν χιλιάδες μεμονωμένες ομάδες (ο συνολικός τους αριθμός είναι 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες άτομα), οι οποίοι σήμερα ελέγχουν πλήρως ολόκληρη την παράνομη επιχείρηση στη χώρα. 
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τις τελευταίες δεκαετίες, η κινεζική "τριάδα" αύξησε σημαντικά τις τάξεις τους. Από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του '80, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση του αριθμού των συνεκτικών, άκρως οργανωμένων οργανισμών του υπόγειου τύπου, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την εξωτερική εισαγωγή, στο περιβάλλον του κινεζικού οργανωμένου εγκλήματος.
 
Κοντά στην κινεζική " τριάδα"Με το πρότυπο του οργανισμού είναι η βιετναμέζικη μαφία, το παρατσούκλι" φίδι ".

Όσον αφορά τη δομή, μοιάζει πραγματικά με ένα φίδι, δεδομένου ότι η αρχή της διακρατικής δραστηριότητας είναι η εξής: 
πρώτον, εμφανίζεται ένα "κεφάλι", που έρχεται σε επαφή με τις εθνικές αρχές, τότε οι βασικές δυνάμεις τραβιούνται αργά; το ατελείωτο "σώμα" του φιδιού. 
 
Μέσα στον ίδιο όμιλο δημιουργήθηκε μια άκαμπτη ιεραρχία, πειθαρχία σιδήρου και πλήρης έλεγχος πάνω σε κάθε μέλος της κοινότητας. 
Οι σύγχρονες τριάδες είναι κυρίως διακρατικού χαρακτήρα, συνδέονται στενά με τις εθνικές διασπορές των μεταναστών στις ευρωπαϊκές, ασιατικές και αμερικανικές χώρες. 
Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κινέζικα "Tongs" και μικτές κινεζικές-βιετναμέζικες ομάδες είναι ενεργές.


Κινέζικη μαφία τριαδική
Παραδοσιακά, το μοντέλο οργάνωσης της τριάδας είναι μια άκαμπτα συγκεντρωμένη ιεραρχία με έξι κύριες θέσεις. 
 
Η πρώτη θέση κατέχει ο ηγέτης "San Shu", επίσης γνωστός ως "Lung Tao" (κεφάλι του δράκου) ή "Tai Lo" (μεγάλος αδελφός). Στην υποβολή του είναι τέσσερις τάξεις διαχειριστών που είναι υπεύθυνοι για διάφορες συγκεκριμένες πτυχές της οργάνωσης και τα απλά μέλη. 
 
Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι ηγέτες των μεμονωμένων οργανώσεων ή πολλοί από αυτούς που ανήκουν στην τριάδα, που ονομάζεται "fu shan shu", και ένα ειδικό πρόσωπο που ονομάζεται "τραγούδι μυκήτων" που οδηγεί την πρόσληψη νέων μελών. 
 
Η τρίτη θέση καταλαμβάνεται από πληροφοριοδότες, μαχητές; "Hung Kwan", επικεφαλής των επιχειρησιακών ομάδων των τριάδων. 
 
Υπάρχει ειδική θέση για την εφαρμογή των σχέσεων με άλλες εγκληματικές κοινότητες και οργανώσεις; "Sho Hai", καθώς και εμπειρογνώμονα σε διοικητικά και οικονομικά θέματα "Pakse Shin", που είναι αντίστοιχα στην πέμπτη και τέταρτη θέση
 
Στο κάτω μέρος, στην έκτη θέση, είναι τα απλά μέλη ή οι στρατιώτες; "Αυτό το Kou Jai." Ο ιεραρχικός αυταρχικός τρόπος οργάνωσης δίνει έμφαση στο ακόλουθο γεγονός. 
 
Όλες οι δημοσιεύσεις στα κινέζικα " τριάδες "Είναι συνηθισμένο να δηλώνετε ορισμένους αριθμούς. Εκείνοι που κατέχουν σημαντικές θέσεις σε αυτήν την εγκληματική οργάνωση χαρακτηρίζονται με έναν τριψήφιο αριθμό που αρχίζει με 4, ο οποίος αντιστοιχεί στον αρχαίο κινεζικό μύθο ότι ο κόσμος περιβάλλεται από τέσσερις θάλασσες. 
 
Έτσι, ο ηγέτης του "Σαν Σιού", ο οποίος ηγείται της τριάδας σε ξεχωριστή πόλη ή γεωγραφική περιοχή, ονομάζεται "489".
ενημερωτές "κρεμασμένο quan"; 426;
"Sho high" υπεύθυνος για την επικοινωνία με άλλες εγκληματικές ομάδες; 432;
διοικητικό και οικονομικό εμπειρογνώμονα; 415.
Οι απλοί όροι που δεν έχουν τάξεις ονομάζονται διψήφιος αριθμός "49".
 
Η κορυφαία ηγεσία είναι ένα είδος "εγκεφαλικού κέντρου" που καθορίζει την κατεύθυνση και τη φύση των δραστηριοτήτων των "τριάδων".
Στην ουσία, οι τελευταίες είναι φεουδάρικες-πατρονικές οργανώσεις των οποίων οι ηγέτες έχουν απεριόριστη υπέρτατη εξουσία. Οι σχετικά μεγάλες οργανώσεις χωρίζονται σε ξεχωριστές μονάδες με τα ονόματά τους. Κάθε ένα από τα μέλη μιας τέτοιας αδελφοσύνης, ανάλογα με την ηλικία, ανήκει είτε σε μεγάλη είτε σε μικρή απόσπαση και υπακούει στις εντολές και τις εντολές του διοικητή του. 
 
Κατά τον καθορισμό του οργανωτικού μοντέλου της διακρατικής εγκληματικής δραστηριότητας των κινέζικων "τριάδων", είναι αναμφίβολα δυνατή η εξαγωγή συμπεράσματος σχετικά με τον εταιρικό χαρακτήρα της διάρθρωσης των εν λόγω οργανώσεων. 
 
Αυτό αποδεικνύεται από την ιεραρχική δομή τους με την συγκέντρωση της αρχής ηγεσίας στην κορυφή.
Εν τω μεταξύ, οι ασκούντες νομικά επαγγέλματα και οι αναλυτές εξακολουθούν να μην μπορούν να καταλήξουν σε κοινή γνώμη σχετικά με τον βαθμό οργάνωσης των "τριάδων". 
 
Αυτό συμβαίνει επειδή, υπό την παρουσία μιας αυστηρά επισημοποιημένης δομής του επιπέδου διαχείρισης, οι εκτελεστικές μονάδες που εκτελούν άμεση εγκληματική δραστηριότητα ενεργούν στο πλαίσιο ενός ευέλικτου συστήματος δικτύου, το οποίο μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια. 
 
Ένας τέτοιος συνδυασμός εταιρικών και δικτυακών μοντέλων είναι χαρακτηριστικό των πιο γνωστών "τριάδων" που ασχολούνται με τη διεθνική εγκληματική δραστηριότητα: "Sun Ye He", "14K", "Wo Hop Tu" και "Wo On Locke".
 
Ως εκ τούτου, ίσως θα ήταν πιο σωστό να πούμε ότι μοιάζουν με κολέγια αποφοίτων. Η συμμετοχή στην «τριάδα» σημαίνει την έκφραση ενός ορισμένου βαθμού εμπιστοσύνης και τα μέλη της αποτελούν μια ενιαία ομάδα εργασίας που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει άλλα μέλη, ακόμη και αν δεν είναι εξοικειωμένα. 
 
Ως εκ τούτου, παρόλο που οι "τριάδες" έχουν κάποια τυπική δομή, ένα σημαντικό μέρος της εγκληματικής δραστηριότητάς τους εκτελείται συνήθως από τα μέλη που συμμετέχουν σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση ως μέρος ενός ευέλικτου συστήματος δικτύου το οποίο μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις ανάγκες. 
 
Οι Τριάδες ασχολούνται με πολλούς τύπους διεθνικής εγκληματικής δραστηριότητας, όπως εκβιασμούς, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, παράνομη μετανάστευση, πορνεία, τυχερά παιχνίδια, εμπόριο όπλων, εκβιασμούς και προστασία των τοπικών επιχειρηματιών.
Όπως καταθέτουν οι αστυνομικοί της ΛΔΚ, οι «τριάδες» διεξάγουν τις επιχειρήσεις τους και η λογιστική είναι πολύ σκληρή. 
 
Έτσι, στο τέλος κάθε μήνα, οι «τριάδες» φορολογικοί επιθεωρητές έρχονται στους κινέζους εμπόρους, οι οποίοι ελέγχουν τα έγγραφα κέρδους προκειμένου να συγκεντρώσουν το 15% της μαφίας.
Στην παραμικρή προσπάθεια να εξαπατηθεί η "τριάδα", ακολουθεί αμέσως σκληρή τιμωρία.
 
Την ίδια νύχτα αποφάσισε  ένας επιχειρηματίας να σκοτωθεί, και το κατάστημά του - καίγεται.
Σήμερα, η κινεζική "τριάδα" είναι ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές ηρωίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη.  
Σύμφωνα με διάφορες πηγές, 4 κανάλια διακίνησης ναρκωτικών στην ασιατική ήπειρο περνούν από τα κανάλια των κινεζικών "τριάδων". 
 
Ωστόσο, ένα άλλο παράδοξο στην ιστορία του κινεζικού οργανωμένου εγκλήματος έγκειται στο γεγονός ότι οι "τριάδες" έγιναν μέρος της εγκληματικής Ρωσίας εδώ και πολύ καιρό - η μαφία από την Κίνα ελέγχει την εξαγωγή ξυλείας στο εξωτερικό των δασών που έχουν κοπεί στο Primorye, κατέχει την «στέγη» πάνω σε ρωσικές πόρνες στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο RF δεκάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
 
Η ιστορία των σχέσεων μεταξύ του κράτους και του οργανωμένου εγκλήματος στην Κίνα ήταν πολύ περίεργη και ασυνήθιστη. Όπως γνωρίζετε, η μεταφορα "τριαδα" σχεδόν πάντα περνάει από πατέρα σε γιο, οπότε τώρα στην Κίνα υπάρχουν δυο δυναστείες μαφίας ("14K" και "Πράσινο δράκο"), που προήλθαν από τη βασιλεία του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας Qin Shi Huangdi. 
 
Δεν είναι ασυνήθιστο οι κόρες των αφεντικών της μαφίας, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης πειρατής καπετάνιας, η κυρία Lily Wong, η οποία, μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, κατέστρεψε ολόκληρη την ακτή της Μαλαισίας με τη βοήθεια στόλων στρατιωτικών σκαφών, ανέβηκε στο κεφάλι των «τριάδων». . 
 
Την ίδια στιγμή, η ιστορία ξέρει και άλλα παραδείγματα, όταν η κινεζική μαφία βρισκόταν στο πλευρό του λαού. Για παράδειγμα, κατά την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στους Ιάπωνες εισβολείς. Οι ιστορικοί επισημαίνουν ένα τόσο εντυπωσιακό ιστορικό γεγονός ότι υπάρχουν «τριάδες» όσο και η ίδια η Κίνα.
Οι τύραννοι-αυτοκράτορες απέτυχαν να καταστρέψουν την «τριάδα» για δύο χιλιάδες χρόνια. 
 
Και για τα τελευταία 50 χρόνια, η σκληρή αυταρχική κυβέρνηση της ΛΔΚ δεν κατάφερε να καταστρεψει τη δύναμη της μαφίας.
Ωστόσο, τέτοιες προσπάθειες από τους Κινέζους συντρόφους έγιναν παρόλα αυτά. Στην αρχή της κυριαρχίας του Μάο Τσε Τουνγκ, οι Κινέζοι κομμουνιστές αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα ριζικά - πυροβόλησαν τους ηγέτες των κυριότερων ομάδων μαφίας. Ωστόσο, η καταστολή δεν βοήθησε. 
 
Στο κεφάλι των συμμοριών τοποθετήθηκαν αμέσως οι γιοι τους. Δεν είχαμε χρόνο να τους βάλουμε στον τοίχο, καθώς οι αδελφοί τους πήραν τις θέσεις τους: αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσατε να πυροβολήσετε όλη τη μαφία. Έτσι, οι "τριάδες" για εκατοντάδες χρόνια της ύπαρξής τους έχουν συσσωρεύσει μια μοναδική εμπειρία αντιμετώπισης των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Σύμφωνα με πολλούς βετεράνους της κινεζικής αστυνομίας, ακόμα και αν θα φυλακιστούν όλοι οι ηγέτες τους στη φυλακή - δεν θα αποτύχει ούτε μία βίδα στον μηχανισμό της "τριάδας".
 
Σήμερα, στους δρόμους του Πεκίνου και σε άλλες πόλεις, μπορείτε συχνά να βρείτε αθλητικούς νέους άνδρες με κενή εμφάνιση και πολύχρωμα τατουάζ στα χέρια τους με μια εικόνα κρανίου, δράκου και κόμπρας. 
 
Αυτοί είναι εκπρόσωποι των σύγχρονων "τριάδων" της Κίνας, οι οποίοι μαζί με την αστυνομία κρατούν τάξη στους δρόμους της πόλης. Ένα τέτοιο ενδιαφέρον των "τριάδων" για την τήρηση του νόμου και της τάξης οφείλεται στο γεγονός ότι σήμερα η ελίτ της κινεζικής μαφίας ακολουθεί στενά την πολιτική της κινεζικής ηγεσίας και με κάποιο τρόπο (παραδόξως μπορεί να ακούγεται) την υποστηρίζει. 
 
Για παράδειγμα, οι "τριάδες" δεν αποκλείουν ποτέ τους ξένους τουρίστες στην Κίνα, επειδή από το 2002 η Κίνα έχει ανακηρυχθεί χώρα του "παγκόσμιου τουρισμού" - όσο περισσότεροι τουρίστες έρχονται, τόσο περισσότερα χρήματα μπορούν να πιέζονται από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και εστιατορίων με σουβενίρ.
Μία από τις βασικές αρχές των Κινέζων είναι: "Πάρτε το χρόνο σας, καθίστε και σκεφτείτε". 
 
Η κινεζική μαφία σκέφτεται τα πάντα και τα σχέδια για τα επόμενα χρόνια · δεν ζει για σήμερα. Έχοντας εγκαταστήσει μια εταιρεία, ίδρυσαν ένα εστιατόριο, άνοιξαν ένα κατάστημα, οι κακοποιοί δεν θα πάρουν τρελά κέρδη σε ένα μήνα: έχουν περιμένει εδώ και χρόνια. Δεν έχει νόημα να βιάζεστε κάπου, εάν η επιχείρηση ξεκίνησε είναι σωστή. Είναι η υπομονή της «τριάδας» που διαφέρει από τους σημερινούς «σκλάβους μεγιστάνες» της ΚΑΚ, οι οποίοι συνήθως έχουν τα πάντα με τη μία.
 
Όλα τα υπόλοιπα, "τριάδα", προσπαθούν παράδοξα να ενισχύσουν την οικονομία της Κίνας. Σε αντίθεση με τις ομάδες οργανωμένου εγκλήματος της Ρωσικής Σλάντσεβο ή της Ποδίλια, πλύθηκαν χρήματα στις υπεράκτιες περιοχές της Κύπρου, ακόμη και το κινεζικό νόμισμα "κερδίζεται" στις Ηνωμένες Πολιτείες με την πώληση ηρωίνης μεταφέρεται πίσω στη ΛΔΚ. 
 
Τα δολάρια που εισπράττονται από τους κληρονόμους των ιδιοκτητών κινεζικών εστιατορίων στην Ευρώπη, από το λαθρεμπόριο όπλων στην Αφρική, από τις δραστηριότητες των πειρατών στις νότιες θάλασσες - μεταφέρονται επίσης με αποστολείς στην Κίνα: δεν γίνονται αποδεκτοί να κατατίθενται σε ελβετικούς λογαριασμούς. Απλώς οι Κινέζοι εγκληματίες θέλουν τη χώρα τους να είναι πλουσιότερη.
 
Πιστεύεται ότι οι πράκτορες μαφίας έχουν εισαχθεί εδώ και καιρό στην κρατική συσκευή και την αστυνομία. Αλλά την ίδια στιγμή, μόνο οι μικροί υπάλληλοι αγοράζουν την "τριάδα" - δεν έχουν πρόσβαση στα μεγάλα αφεντικά. 
 
Όπως αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι ηγέτες, αν η κινεζική μαφία σήμερα μπορεί να αγοράσει τον δήμαρχο μιας μικρής επαρχιακής πόλης και να την αναγκάσει να εργαστεί για την «τριάδα», τότε δεν μπορεί να επηρεάσει ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. 
 
Και παρόλο που από καιρό σε καιρό ασκούνται αστυνομικοί και μικροί υπάλληλοι από τους τόπους επαφής τους με τους εγκληματίες, οι επίσημες αρχές δεν αναγνωρίζουν ότι οι τριάδες έχουν πράκτορες στις τάξεις τους και η μαφία δεν το επιβεβαιώνει με σύνεση. 
 
Ένα πράγμα είναι σαφές - η οργανωμένη μαφία στην Κίνα, ανεξάρτητα από το πώς προσπάθησαν να την καταστρέψουν, επέζησαν τόσο στην αυτοκρατορία όσο και στη δημοκρατία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία - εάν είναι απαραίτητο, θα ξεπεράσει τους κομμουνιστές.
 
Παρά το γεγονός ότι το Χόλιγουντ χρησιμοποιεί ακούραστα εικόνες της μαφίας, οι οποίες εδώ και πολύ καιρό είναι κλισέ, εξακολουθούν να υπάρχουν παράνομες ομάδες στον κόσμο που ελέγχουν τη βιομηχανία, το λαθρεμπόριο, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και ακόμη και αποτελούν την παγκόσμια οικονομία των χωρών.
Πού βρίσκονται και ποια από αυτά είναι τα πιο διάσημα στον κόσμο;

Yakuza

Δεν είναι μύθος, υπάρχουν και, μεταξύ άλλων, ήταν από τους πρώτους που κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες για να βοηθήσουν μετά το τσουνάμι στην Ιαπωνία το 2011.
 
 Οι παραδοσιακοί τομείς ενδιαφέροντος του Yakuza είναι τα υπόγεια τυχερά παιχνίδια, η πορνεία, η εμπορία ναρκωτικών, το εμπόριο όπλων και πυρομαχικών, η εκβίαση, η παραγωγή ή η πώληση πλαστών προϊόντων, η κλοπή αυτοκινήτων και το λαθρεμπόριο. 
Οι πιο εξελιγμένοι γκάνγκστερ επιδίδονται σε οικονομική απάτη. 
Τα μέλη της ομάδας έχουν όμορφα τατουάζ που συνήθως κρύβονται κάτω από τα ρούχα.

Mungiki

Αυτή είναι μια από τις πιο επιθετικές σέκτριες στην Κένυα, η οποία εμφανίστηκε το 1985 στους οικισμούς των κατοίκων του Kikuyu στο κεντρικό τμήμα της χώρας. 
Ο Kikuyu συγκέντρωσε τη δική του πολιτοφυλακή για να προστατεύσει τις εκτάσεις του Masai από κυβερνητικούς μαχητές που ήθελαν να συντρίψουν την αντίσταση της ανυποχώρητης φυλής. 
 
Η σεκτα, στην ουσία, ήταν μια συμμορία δρόμου. 
Αργότερα, σχηματίσθηκαν μεγάλες αποσπάσεις στο Ναϊρόμπι, οι οποίες ασχολούνται με εκβιασμούς των τοπικών μεταφορικών εταιρειών που μεταφέρουν επιβάτες στην πόλη (εταιρείες ταξί, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων). 
Στη συνέχεια άλλαξαν τη συλλογή απορριμμάτων και την απόρριψη. 
Κάθε κάτοικος της παραγκούπολης έπρεπε επίσης να καταβάλει ένα ορισμένο ποσό στην αίρεση με αντάλλαγμα μια ήσυχη ζωή στη δική του κάστα.


Ρωσική μαφία

Αυτή είναι επίσημα η χειρότερη οργανωμένη εγκληματικότητα.
Πρώην ειδικοί πράκτορες του FBI ονόμασαν τη ρωσική μαφία "τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στη Γη". 
 
Στη Δύση, ο όρος "ρωσική μαφία" μπορεί να νοηθεί ως οποιαδήποτε εγκληματική οργάνωση, τόσο ρωσική όσο και από άλλες μετασοβιετικές χώρες, ή από το περιβάλλον μετανάστευσης σε ξένες χώρες.
Ορισμένα γεμίζουν ιεραρχικά τατουάζ, συχνά χρησιμοποιούν στρατιωτικές τακτικές και εκτελούν εξατομικευμένες δολοφονίες.


Άγγελοι της κόλασης


Θεωρείται οργανωμένη εγκληματική συμμορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μοτοσυκλέτες στον κόσμο (Hells Angels Motorcycle Club), το οποίο έχει σχεδόν μια μυθική ιστορία και κλάδους σε όλο τον κόσμο. 
 
Σύμφωνα με ένα μύθο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της λέσχης μοτοσυκλέτας, κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είχε μια 303η μοίρα βαρέων βομβαρδισμών αποκαλούμενη "Hell's Angels". 
 
Μετά το τέλος του πολέμου και η μονάδα διαλύθηκε, οι πιλότοι έμειναν χωρίς δουλειά.
Πιστεύουν ότι η πατρίδα τους πρόδωσε και εγκατέλειψε στη μοίρα τους.
Δεν είχαν άλλη επιλογή από το να πάνε ενάντια στη «σκληρή τους χώρα, να οδηγήσουν μοτοσικλέτες, να ενωθούν σε μοτοσικλέτες και να επαναστατηθούν». 
 
Μαζί με τις νόμιμες δραστηριότητες (αντιπροσωπείες μοτοσικλετών, εργαστήρια για την επισκευή τους, πώληση αγαθών με σύμβολα), οι «Hell's Angels» είναι γνωστοί για παράνομες δραστηριότητες (πώληση όπλων, ναρκωτικά, εκβιασμός, έλεγχος πορνείας κλπ.).


Σικελική μαφία: La Cosa Nostra


Η οργάνωση ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, όταν η σικελική και η αμερικανική μαφία ήταν η ισχυρότερη.
Αρχικά, η Cosa Nostra ασχολήθηκε με την προστασία (περιλαμβανομένων και των πιο βάναυσων μεθόδων) των ιδιοκτητών πορτοκαλιών φυτών και ευγενών που κατείχαν μεγάλα οικόπεδα.
 
Στις αρχές του 20ου αιώνα, είχε γίνει μια διεθνής εγκληματική συμμορία, η κύρια δραστηριότητα της οποίας ήταν η ληστεία. 
 
 
Η οργάνωση έχει μια σαφή ιεραρχική δομή.
Τα μέλη της προσφεύγουν συχνά σε πολύ τελετουργικές μεθόδους εκδίκησης, ενώ έχουν και πολλές δύσκολες τελετές για την έναρξη των ανδρών σε μια ομάδα.
Έχουν επίσης τον δικό τους κώδικα σιωπής και μυστικότητας.


Αλβανική μαφία


Στην Αλβανία υπάρχουν 15 φυλές που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος. 
Διατηρούν το εμπόριο ναρκωτικών υπό τον έλεγχό τους, ασχολούνται με την εμπορία ανθρώπων και όπλων. 
Συντονίζουν επίσης την παροχή μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στην Ευρώπη.


Σερβική μαφία


Διάφορες εγκληματικές ομάδες με έδρα τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, αποτελούμενες από Σέρβους και Μαυροβούνιους. Οι δραστηριότητές τους είναι αρκετά διαφορετικές: διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο, εκβιασμός, δολοφονίες, τυχερά παιχνίδια και εμπορία πληροφοριών. Σήμερα στη Σερβία υπάρχουν περίπου 30-40 ενεργές εγκληματικές συμμορίες.


Μόντρεαλ Rizuto Μαφία


Το Rizzuto είναι μια εγκληματική οικογένεια, η οποία εδρεύει κυρίως στο Μόντρεαλ, αλλά διαχειρίζεται την επαρχία του Κεμπέκ και του Οντάριο.
Μόλις είχαν μια συγχώνευση με οικογένειες στη Νέα Υόρκη, η οποία τελικά οδήγησε σε πολέμους μαφίας στο Μόντρεαλ στα τέλη της δεκαετίας του 70.
Ο Rizzuto είναι ιδιοκτήτης περιουσίας για εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες χώρες.
Διαθέτουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, κατασκευές, τρόφιμα, υπηρεσίες και εμπορικές εταιρείες.
Στην Ιταλία, κατέχουν επιχειρήσεις κατασκευής επίπλων και ιταλικές λιχουδιές.

Μεξικάνικα καρτέλ ναρκωτικών


Μεξικάνικα καρτέλ ναρκωτικών υπάρχουν εδώ και αρκετές δεκαετίες, από τη δεκαετία του 1970, μερικοί μεξικανοί κυβερνητικοί οργανισμοί έχουν προωθήσει τις δραστηριότητές τους. 
Τα μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών εντάθηκαν μετά την κατάρρευση των κολομβιανών καρτέλ των ναρκωτικών στη δεκαετία του 1990 - Medellinsky και. 
Σήμερα είναι ο κύριος ξένος προμηθευτής κάνναβης, κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης και μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών κυριαρχούν στη χονδρική αγορά παράνομων ναρκωτικών.


Μάρα Σαλβατρουτσά


Στην αργκό αυτό σημαίνει "μια ομάδα Salvadoran αδέσποτα μυρμήγκια" και συχνά συντομεύεται σε MS-13. 
 
Αυτή η συμμορία ζει κυρίως στην Κεντρική Αμερική και έχει έδρα στο Λος Άντζελες (αν και εργάζονται σε άλλα μέρη της Βόρειας Αμερικής και του Μεξικού). 
Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, ο αριθμός αυτού του σκληρού εγκληματικού συνδικάτου κυμαίνεται από 50 έως 300 χιλιάδες άτομα.
 
Η Mara Salvatrucha ασχολείται με πολλούς τύπους εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως εμπορία ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων, λεηλασίες, εκβιασμούς, δολοφονίες, απάτες για λύτρα, κλοπή αυτοκινήτων, ξέπλυμα χρημάτων και απάτη. 
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των μελών της ομάδας είναι τα τατουάζ σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου και του εσωτερικού των χειλιών. 
 
Δεν δείχνουν απλώς την ύπαρξη ενός ατόμου στην συμμορία, αλλά και αναφέρουν λεπτομερώς την εγκληματική βιογραφία, την επιρροή και την κατάστασή του στην κοινότητα.

Κολομβιανά καρτέλ για τα ναρκωτικά


Η πτώση των κολομβιανών καρτέλ ναρκωτικών τη δεκαετία του ’90 δημιούργησε ένα κενό που έσπευσαν να το καλύψουν τα αντίστοιχα μεξικάνικα. Η αμερικανική DEA θεωρεί αυτό της Τιχουάνα το πιο επικίνδυνο, βίαιο και αποδοτικό, καθώς μόνο για δωροδοκίες που του επιτρέπουν να λειτουργεί ξοδεύει $1 εκατ. κάθε εβδομάδα



Ομάδες μαφίας υπάρχουν σε κάθε χώρα.
Έχουν ιδιαίτερη ιστορία, δικούς τους κανόνες, νόμους και έθιμα. Η κινεζική μαφία, η οποία ονομάζεται Triad, είναι περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι και αυτός ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Διανέμει τα δίκτυά της όχι μόνο στην Κίνα, οι συμμετέχοντες στην Triad εργάζονται σε περισσότερες από 20 χώρες.

Προέλευση και ιστορία

Η εμφάνιση της Τριάδας χρονολογείται από τις αρχές του 17ου αιώνα, από την εποχή του κανόνα του Ming, όταν η δυναστεία Manchu Qing ήρθε στην εξουσία με βία. Μια ομάδα βουδιστών μοναχών, με τη χρήση αντικαταθλιπτικών μεθόδων μάχης, προσπάθησε να επιστρέψει τον Μιν στην εξουσία, αλλά πιάστηκε και εκτελέστηκε. 
 
Πέντε επιζόντες μοναχοί, ορκισμένοι στην τέφρα του ναού, για να εκδικηθούν την σημερινή κυβέρνηση.
Αυτοί οι μοναχοί ίδρυσαν μια μυστική οργάνωση, με κύριο στόχο την ανατροπή της δυναστείας του Qing. 
 
Οι πέντε ιδρυτές εφευρέθηκαν το έμβλημα της κοινότητας - ένα απλό τρίγωνο, που συμβολίζει τον αέρα, τη γη και το σώμα ενός ατόμου και έδωσε το όνομα "Hun Men". 
Το δεύτερο όνομα της οργάνωσης είναι το Tindihui, το οποίο σημαίνει "Κοινωνία των Τριών Αρμονιών". 
Στη Δύση, αυτή η οργάνωση έλαβε το απλό όνομα "Triad".


"Το έμβλημα της Τριάδας είναι ένα τρίγωνο μέσα στο οποίο μπορούν να τοποθετηθούν ιερογλυφικά"

Χάρτης και δομή

Η σύνθεση των κινεζικών τριάδων είναι απλή: ο επικεφαλής μιας εγκληματικής ομάδας, βουλευτές και υφισταμένοι. Κάθε μέλος της Κινεζικής Μαφίας Τριάδας εκτελεί τα καθήκοντά του:
  • ο ηγέτης οδηγεί την συμμορία και ρυθμίζει όλες τις ερωτήσεις της
  • οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι για τη χρηματοδότηση,
  • ο επικεφαλής του τμήματος μάχης είναι υπεύθυνος για την οργάνωση των επιχειρήσεων,
  • Οι αγωνιστές εκτελούν εντολές και συμμετέχουν σε επιδρομές.
Σημασία στην οργάνωση, οι συμμετέχοντες του κινεζικού OPG που σημειώνονται με αριθμολογία. Ένα σύνολο αριθμών μπορεί να σημαίνει μια συγκεκριμένη "θέση" στη φυλή.


Για να μπείτε σε μια συμμορία, θα πρέπει να συγκεντρώσετε την υποστήριξη δύο μελών της και χωρίς "καλούς φίλους" να συμμετάσχετε εκεί δεν είναι δυνατό. Εκτός από τη γνώση από καρδιάς όλων των μυστικών σημάτων, οι στρατοί πρέπει να περάσουν την ιεροτελεστία διέλευσης. Κάθε φυλή έχει το δικό της τελετουργικό: κάποιος περνάει κάτω από τα καλά καθορισμένα μαχαίρια πάνω από το ταβάνι και κάποιος ξυλοκοπείται με την επίπεδη πλευρά του σπαθιού. 
 
Αφού ο νεοφερμένος θα είναι μια πραγματική αποστολή μάχης. Μπορεί ακόμη να σκοτώσουν έναν αστυνομικό που αρνήθηκε να πάρει δωροδοκία ή παρεμβαίνει στα σχέδια της τριάδας. Μετά από τρία χρόνια, ο στρατολογητής θα φτάσει σε νέο επίπεδο αν ακολουθήσει τους νόμους της κινεζικής μαφίας.
 
Οι κινεζικές τριάδες, όπως οι εγκληματικές οργανώσεις άλλων χωρών - οι συμμορίες Yakuza, Λατινικής ή Μεξικάνικης, κοσμούνται με τατουάζ. Τα μέλη της τριάδας τοποθετούν ιερογλυφικά ή εικόνες που έχουν κάποιο νόημα. Έτσι, η θαλάσσια χελώνα είναι μακροζωία, ένα τατουάζ φίδι σημαίνει σοφία. Όμως, τα πιο κοινά μεταξύ των μελών των κινεζικών τριάδων είναι ο δράκος ή το φωτοστέφανο φωτιάς. 
 
Ο συμβολισμός έγκειται στο γεγονός ότι το φοίνικας είναι το φωτεινό αρχικό «γιν», και ο δράκος είναι το σύμβολο του σκοταδιού «γιανγκ». Παρόλα αυτά, η τριαδική μαφία της Κίνας συνδέει τον δράκο με απεριόριστη δύναμη και τύχη. Εκτός από τις παραδοσιακές, οι κινεζικές φυλές επιβάλλουν μοναδικά σύμβολα, η αξία των περισσοτέρων από τα οποία είναι ένα μυστήριο.
Μερικές φορές οι συμμετέχοντες βάζουν εικόνες φυτών που έχουν επίσης συμβολικό νόημα:
  • πεύκο - μακροζωία
  • ερυθρελάτης - επιλεξιμότητα και υπομονή
  • δαμάσκηνο και ερημιά
  • ο λωτός είναι μια ευγένεια
  • plantain - αυτοδιδασκαλία.



"Όλα τα τατουάζ των κινεζικών ομάδων έχουν συμβολικό νόημα"

Χαρακτηριστικά και χειρόγραφο της κινεζικής μαφίας

Η μαφία σε κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τις δικές της μεθόδους εργασίας και τους τρόπους εξάλειψης των ανεπιθύμητων εχθρών. Στα κινέζικα, αυτή η μέθοδος ονομάζεται "Lin Chi" - "ατελείωτος θάνατος" ή "θάνατος από χίλιες περικοπές". Βρίσκεται στο γεγονός ότι ο εκτελεστής κάνει ένα μεγάλο αριθμό μικρών περικοπών στο σώμα του θύματος και ο άνθρωπος πεθαίνει πολύ αργά.
 
Για αρκετές δεκαετίες, αυτή η έκδοση της ποινής ήταν διαφορετική. Το θύμα δεν κόπηκε, αλλά κόπηκε ολόκληρα κομμάτια σάρκας. Θα μπορούσαν προηγουμένως να αναγκάσουν τον βομβιστή αυτοκτονίας να πάρει όπιο, να παρακολουθήσει προσεκτικά, να αφήσει να πιει έτσι ώστε να μην πεθάνει από οδυνηρό σοκ μπροστά από το χρόνο.


Σύμφωνα με το δόγμα του Κομφούκιου, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να είναι ολόκληρο στη μετά θάνατον ζωή, αν ήταν σοβαρά σχισμένο ή τεμαχισμένο κατά τη διάρκεια της ζωής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι η κινεζική μέθοδος εκτέλεσης είναι χειρότερη από άλλες.

Τρία όπλα

Από την αρχή του σχηματισμού της ομαδοποίησης, οι μαχητές χρησιμοποίησαν το όπλο των Κινέζων στρατιωτών: σπαθιά με περίεργους τύπους και διαμορφώσεις, τόξα, βαλλίστρες. Υπήρχαν επίσης εξωτικές επιλογές όπλων:
  • Κέρατο ελαφιών - ένα είδος τεμαχισμένων όπλων, που χρησιμοποιούνται σε ζεύγη
  • shuangou - αγκιστρωμένα σπαθιά με δονητή σχήματος λεπίδα στη λαβή.
  • δηλητηριασμένα βελάκια.
Οι χειροπέδες των μαχαιριών χρησιμοποιήθηκαν από αξιόπιστα μέλη της φυλής για μυστικές δολοφονίες ή για να σώσουν τη ζωή τους. Μοιάζει με ένα κανονικό στυλό, το οποίο σε μια στιγμή μετατράπηκε σε ένα θανατηφόρο όπλο.


Με την πάροδο του χρόνου, ο κατάλογος των όπλων καταργήθηκε σε σπαθιά, άξονες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.
Από τα μέσα της τελευταίας χιλιετίας, οι ηγετικές θέσεις στην ιεραρχία των τριάδων καταλαμβάνουν δύο ομάδες - το "Πράσινο Δράκο" και το "14K". 
 
Αυτές είναι οι μεγαλύτερες και πιο σημαίνοντες οργανώσεις μεταξύ όλων των μαφιόζων στην Κίνα. Ελέγχουν την κυκλοφορία ναρκωτικών στη χώρα και την παράδοσή της στο εξωτερικό. Διαπραγματεύονται με τις αρχές και διατηρούν την τάξη στο δρόμο.
Μικρές οργανώσεις, αλλά όχι λιγότερο ισχυρές:
  • "Yuanhua"
  • "Jiang",
  • "Ένωση μπαμπού",
  • "Shin Yu He",
  • "Σε Shing In".


     Η περίφημη μαφία της Κίνας
Όλες οι ομάδες γκάνγκστερ του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας έχουν ηγέτες που λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις στη ζωή της συμμορίας. Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο σημαντικά από αυτά.
  1. Qiao Si - ο ηγέτης των γκάνγκστερ του Χαρμπίν. Η φυλή του ελέγχει σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία και τους χώρους στάθμευσης. Δόμησαν τοπικούς διεφθαρμένους αξιωματούχους με χρήματα και γυναίκες. Καταδικάστηκε και εκτελέστηκε τον Ιούλιο του 1991.
     
  2. Η Lai Changxing είναι ο ιδρυτής και ηγέτης της συμμορίας Yuanhua στο Xiamen. Έπεσε λαθραία αυτοκίνητα, τσιγάρα και διάφορα αγαθά.
     
  3. Van Quoc ή Coy Broken Tooth - ο ηγέτης της τριάδας στο Μακάο. Έλεγξε ένα καζίνο στην πόλη, κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρημάτων και εκβίαση. Εγκρίθηκε μετά την επίθεση στο κεφάλι της αστυνομίας του Μακάο. Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης.
     
  4. Ο Charles Hyun και ο αδελφός του Jimm είναι τα πιο διάσημα πρόσωπα στον υπόκοσμο του Χονγκ Κονγκ. Η ηγεσία στην τριάδα έλαβε από τον πατέρα του, ο οποίος εξαφανίστηκε στην Ταϊβάν μετά την απέλαση.
     
  5. Ο Χένρι Φοκ είναι ένας από τους ηγέτες της μεγαλύτερης τριάδας του Χονγκ Κονγκ. Ασχολήθηκε με τη μεταφορά αγαθών απαγορευμένων από τον ΟΗΕ, καθώς και με την παράνομη διακίνηση όπλων προς την Κίνα. Βρίσκεται στη διεθνή επιθυμητή λίστα.
     
  6. Hsu Haytsin - ο ηγέτης της φυλής "Bamboo Union", η οποία αποτελείται από 12 χιλιάδες μέλη. Πέθανε στις 94, περισσότεροι από 8 χιλιάδες άνθρωποι από διαφορετικές χώρες παρέστησαν στην κηδεία του.

Χώροι δραστηριότητας

Τώρα στο Χονγκ Κονγκ βρίσκεται το κεντρικό κέντρο ελέγχου των τριάδων. Ο πιο γνωστός οργανισμός "14K" πήρε το όνομά του ταχυδρομικώς - Canton House 14. Οι τριάδες διαλύθηκαν στα δίκτυά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Τα υποκαταστήματα βρίσκονται σε κάθε χώρα όπου υπάρχουν τριάδες. 
 
Σε αυτές τις χώρες, οι φυλές έχουν διαφορετικό ενδιαφέρον: την προμήθεια ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο όπλων, τα αυτοκίνητα. Το σχήμα εργασίας είναι σχεδόν πάντα το ίδιο: οι αξιόλογοι υπάλληλοι δωροδοκούν και δημιουργούνται συνδέσεις με τις τοπικές παρατάξεις.
"Η δραστηριότητα των φυλών των τριάδων παρατηρήθηκε σε 20 χώρες του κόσμου. Πολλοί από αυτούς έχουν έδρα ή αντιπροσώπους. "

Σχέσεις μαφίας με κατοίκους

Οι τριάδες ονομάζονται η πιο «πατριωτική» μαφία. Αυτό συνέβη επειδή σχεδόν όλα τα χρήματα από τις ομάδες δραστηριοτήτων τους έφυγαν στην Κίνα. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής διαβίωσης της Κίνας. Μεταξύ των τριάδων υπάρχει ένας σιωπηλός κανόνας - μην αγγίζετε τους τουρίστες. Βοηθά επίσης στην αύξηση της οικονομίας της χώρας, καθώς οι τουρίστες φέρνουν και ξοδεύουν πολλά χρήματα στην Κίνα. Για τη ληστεία ενός τουριστικού μέλους της οικογένειας αναμένει αυστηρή τιμωρία, μερικές φορές ακόμη και θάνατο.
 
Οι ληστές είναι πιστοί στον τοπικό πληθυσμό, αν το θέμα δεν αφορά τις σφαίρες επιρροής και συμφερόντων τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι τριάδες βοήθησαν τους απλούς ανθρώπους παρέχοντάς τους εμβόλια κατά τη διάρκεια επιδημιών.
"Η τριάδα ενδιαφέρεται για μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην Κίνα. Σε αυτό εξαρτάται η ροή των χρημάτων στην ταμειακή συμμορία "

Σύγχρονες δραστηριότητες της κινεζικής μαφίας

Οι τριάδες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ασχολούνται με όλα τα χέρια τους φτάνουν και από πού μπορούν να πάρουν χρήματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ακόλουθες σφαίρες επιρροής:
  • τα ναρκωτικά,
  • εμπόριο όπλων και γυναικών
  • τυχερά παιχνίδια
  • το λαθρεμπόριο αυτοκινήτων
  • τη μεταφορά και το εμπόριο απαγορευμένων αγαθών,
  • εκβιασμός.
Όπου όμως είναι η έδρα της φυλής στην Αυστραλία ή στις ΗΠΑ, μεταφέρουν χρήματα από τις δραστηριότητές τους στην πατρίδα τους. Ένας από τους κανόνες των φυλών: "Κάντε τη χώρα σας πλούσια και θα γίνετε πλούσιοι".


Δραστηριότητα στη Ρωσία

Η κινεζική τριάδα στη Ρωσία έχει επίσης το δικό της τμήμα που βρίσκεται στην Άπω Ανατολή. Τα κύρια συμφέροντα της κινεζικής μαφίας στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι:
  • μεταφορά ξύλου από τη Σιβηρία,
  • εξαγωγές θαλασσινών,
  • εμπόριο και λαθρεμπόριο ναρκωτικών ουσιών, πολύτιμα μέταλλα,
  • κλοπή ορυκτών
Οι Κινέζοι εξάγουν παράνομα ό, τι έχει αξία. Η τριάδα έφερε πίσω τα ηλεκτρονικά, τα ρούχα, τις knick-knacks και τα απομιμήσεις γνωστών εμπορικών σημάτων. Το προϊόν αυτό διανέμεται στη Ρωσία και είναι σε ζήτηση, καθώς ο μηνιαίος κύκλος εργασιών είναι 1 δισ. Δολάρια.
 
Η κινεζική μαφία στη Ρωσία προσπαθεί να διατηρήσει καλές σχέσεις με τοπικές συμμορίες και διεφθαρμένους αξιωματούχους. Αντί των αιματηρών αγώνων και του διαχωρισμού των τομέων συμφερόντων, οι Κινέζοι προτιμούν την επωφελή συνεργασία.
"Από τη Ρωσία προς την Κίνα το ξύλο εξάγεται ετησίως ύψους 290 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον συμφέροντα της Τριάδας είναι δέρματα τίγρης, ginseng, αρκούδα χολής "


Συμπέρασμα

Για την ιστορία τους, οι κινεζικές τριάδες έχουν μεταμορφωθεί από μια μυστική κοινωνία και γίνονται ένα συνεκτικό εγκληματικό συνδικάτο. Όπου υπάρχει κινεζική διασπορά, υπάρχουν τριάδες.
 
Αυτή είναι η μεγαλύτερη ομάδα εγκληματικών επιχειρήσεων και ταυτόχρονα η πιο άγνωστη. Οι τριάδες έχουν συνδέσει το ένα τρίτο του κόσμου με το δίκτυο και συνεχίζουν να δημιουργούν χωρητικότητα, απειλώντας δυτικούς ανταγωνιστές. Βαθμιαία πειθαρχία και αδίστακτος σε εχθρούς και προδότες - αυτές οι ιδιότητες βοηθούν στην εξάπλωση και την αναπαραγωγή των φυλών.

Στο νότο της Μόσχας, μια νεα αγορα Cherkizon χτίζεται - Chinatown, το οποίο θα φιλοξενήσει μέχρι και 80 χιλιάδες επισκέπτες από το Μεσαίο Βασίλειο. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, έως και 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες Κινέζοι ζουν στη Ρωσία. Μαζί με τους Κινέζους, τα έθιμα, οι συνήθειες, τα έθιμα με την ετικέτα Made in China κινούνται προς εμάς. Συμπεριλαμβανομένων - της κινεζικής μαφίας "Triad", όχι σαν οποιαδήποτε άλλη μαφία στον κόσμο.

- Στον κόσμο, οι υπηρεσίες μετανάστευσης έχουν την έκφραση "Οι Κινέζοι δεν πεθαίνουν". Οι θάνατοι τους δεν καταγράφονται οπουδήποτε. "Οι Κινέζοι απλά πέθαναν - σύμφωνα με τα έγγραφά του, κάποιος άλλος ζει και εργάζεται", είπε στον συνομιλητή ο Κωνσταντίνος Πολτοράνιν, επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης.

Η Ανατολή είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση

Αν σε μια ακτίνα 1-2 χιλιομέτρων από τη Μόσχα υπάρχουν λίγοι που έχουν ακούσει για τις "Τριάδες", τότε αυτό το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο για την Άπω Ανατολή. Στο Ινστιτούτο Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ακόμη και μελετάται, και φέτος η διατριβή θα υπερασπιστεί το θέμα «Triads». Και ορισμένοι κάτοικοι της Σιβηρίας και της Άπω Ανατολής γνώρισαν αυτό το φαινόμενο όχι θεωρητικά, αλλά πρακτικά.
 
Ένας επιχειρηματίας του Irkutsk έγινε ο γενικός εισαγγελέας στην περίπτωση μιας από τις Τριάδες. Η Natalya Guravleva γύρισε στην αστυνομία αφού οι Κινέζοι ζήτησαν να τους πληρώσει ένα μέρος των μηνιαίων αποδοχών της, βάζοντας ένα μαχαίρι στο λαιμό της: «Αυτό είναι το επιχείρημά μας». 
 
Η επιχειρηματίας κατόρθωσε να καλέσει τον φύλακα με ένα κουμπί συναγερμού και με τον οποίο συγκρούστηκε, κατάλαβε μόνο στο δικαστήριο: οι φαινομενικά κακοποιημένοι Κινέζοι αποδείχθηκαν μαχητές μιας ισχυρής φυλής. Είναι αλήθεια ότι το δικαστήριο δεν έφτασε στην κύρια "μαφία" - μικρά μέλη της συμμορίας δεν τα έκδοσαν. Οι ηγέτες της «Τριάδας» θα μπορούσαν ακόμα να απελαθούν από τη χώρα, αν και ως σχετικά καλοί πολίτες: για παραβίαση του καθεστώτος βίζα.
 
- Συχνότερα τα εγκλήματα των "Τριάδων" εμφανίζονται μεταξύ των συμπατριωτών τους. Ράκετ, απειλές, ακόμη και δολοφονίες δεν περιλαμβάνονται στις ρωσικές στατιστικές - δεν υπάρχουν υποψήφιοι. Τα πάντα παραμένουν μέσα στη διασπορά, - ο λειτουργικός αξιωματούχος μοιράστηκε με τον "συνομιλητή".
 
Οι κινεζικές ομάδες στο εξωτερικό συχνά προτιμούν να ενεργούν, να συγχωνεύονται με τις τοπικές συμμορίες των «βιοτεχνών» και να δωροδοκούν τις αρχές. Αυτή η μέθοδος "Triad" λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, αλλά στη Ρωσία, φυσικά, για αυτό υπάρχει το πιο ευνοϊκό περιβάλλον.
 
- Η κύρια εξειδίκευση των Τριάδων στην Άπω Ανατολή είναι το ξύλο και το λαθρεμπόριο. Πριν από λίγο καιρό υπήρχαν συνθετικά ναρκωτικά, αλλά η τάση αυτή ήταν στραγγαλισμένη στην κομμουνιστική Κίνα ", δήλωσε ο Βιτάλι Νόμοκονοφ στον" συνομιλητή ".
Τα λόγια του καθηγητή Nomokonov επιβεβαιώνονται από τη δικαστική πρακτική. 
 
Υπάρχουν δύο σκανδαλώδεις ποινικές υποθέσεις στην Άπω Ανατολή, σε μία από τις οποίες καταδικάστηκε ο γενικός τελωνειακός Ερνέστ Μπαχσετστζάν για συμμετοχή στο λαθρεμπόριο και ο πρώην υποδιοικητής και μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας βρίσκονται στην επιθυμητή λίστα. 
 
Στη δίκη στην περίπτωση του Bakhshetsyan, εμφανίστηκαν στοιχεία: το κέρδος μόνο μιας ομάδας λαθρεμπόρων ήταν $ 500.000 την ημέρα. Και σε όλη την Άπω Ανατολή, οι απώλειες ήταν 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.
- Ο "λαθρέμπορος" Bakhshetsyan και οι συγγενείς του δεν βρήκαν καθόλου ακριβά περιουσία. 
 
Υπήρχαν πολλές δημοσιεύσεις στον Τύπο ότι οι πραγματικοί λαθρέμποροι και οι δυνάμεις ασφαλείας που τους προστατεύουν ήταν οι στρατηγοί για να προσπαθήσουν να χτυπάνε αυτό το κανάλι. Για το οποίο κατέβαλε ", δήλωσε ο δικηγόρος Μάρατ Φατζουλίν. - Προφανώς, αυτό το κανάλι τροφοδοτεί πολύ υψηλές σφαίρες, αν μόνο η σιωπή ήταν η απάντηση σε όλες τις εκκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν.

Στοιχεία Triad

Η κινεζική μαφία πραγματικά "αγαπάει" το Χόλιγουντ - πολλές βιντεοκασέτες με Bruce Lee και Van Damme πυροβολήθηκαν γι 'αυτό. Στην περίφημη ταινία "To Kill Bill" "Τριάδα" είναι επικεφαλής μιας γυναίκας. Στην Κίνα, αυτό είναι δυνατό.
 
Ο Μάο Τσε Τουνγκ - ο μόνος ηγέτης που πήγε στον πολεμικό δρόμο με τους «Τριάδες», διατάζοντας να πυροβολήσει όλους τους εγκληματίες ηγέτες. Στη θέση τους, τα παιδιά των νεκρών αναλήφθηκαν αμέσως - η θέση του ηγέτη στις Τριάδες κληρονομείται. 
 
Ένας άλλος Κινέζος ηγέτης, ο Chiang Kai-shek, δεν είχε ενοχλήσει με την αήττητη μαφία. 
Όταν η σύζυγός του απήχθη, κατέβαλε τα ζητούμενα λύτρα χωρίς συζήτηση.
 
Η Τριάδα είναι μία από τις πιο πατριωτικές μαφίες. 
Κατά τη διάρκεια διεθνών εκδηλώσεων, οι μαχητές εγγυώνται την ασφάλεια των αλλοδαπών και, κατά τη διάρκεια της εμφάνισης μιας άτυπης πνευμονίας, ανακοίνωσαν ακόμη ένα ασφάλιστρο ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε έναν γιατρό ο οποίος θα βρει μια θεραπεία για αυτή την ασθένεια.
 
 Υπάρχει ακόμη πιο αρχαία - Τριάδα.
 
Η τριάδα είναι μια πολύ πιο μυστική κοινότητα, με μια ιστορία αιώνων. Δεν εμφανίζονται ποτέ, και στην κοινωνία αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον με τη βοήθεια διακριτικών σημείων, ειδικών λέξεων και χειρονομιών.
 
Σύμφωνα με το μύθο, οι ιδρυτές της Τριάδας ήταν μοναχοί που ορκίστηκαν εκδίκηση για την καταστροφή του ναού. Δημιουργήθηκε μια ένωση που ονομάζεται "Άνθρωπος, Γη και Ουρανό", τα μέλη της οποίας εκδίκασαν για πρώτη φορά τους παραβάτες, και στη συνέχεια σχεδόν όλη η Κίνα ελήφθη υπό έλεγχο.
 
Σήμερα τα δίκτυα Triad διαδίδονται σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν κάθε χώρα έχει μυστικές οργανώσεις που ελέγχονται από την ίδια την Κίνα. 
 
Αυτό που είναι ενδιαφέρον, ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό της ομαδοποίησης είναι το γεγονός ότι όλα τα χρήματα που εισπράττονται από την εκστρατεία και άλλες παράνομες ενέργειες, οπουδήποτε εξορύσσονται, αποστέλλονται αποκλειστικά στις τράπεζες της Κίνας.
 
Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την Τριάδα, που τους επέτρεψε να παραμείνουν στη σκιά του νόμου για πολλούς αιώνες. Όλοι γνωρίζουν γι 'αυτούς, αλλά κανείς, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των αρχών, βιάζεται να πιέσει τουλάχιστον κάποιες κατηγορίες. 



Εν τω μεταξύ, η Τριάδα, παρά την ελευθερία της, παραμένει μια πολύ κλειστή οργάνωση, με αυστηρή πειθαρχία και ορισμένη δομή. Οι ομάδες έχουν τους δικούς τους αφεντικά, λογιστές, μονάδες μάχης και ακόμη και προσιτές γυναίκες. Είναι σαν μια κατάσταση στα κράτη.
 
Η παραμικρή ανυπακοή του αφεντικού τιμωρείται σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς και τον κώδικα τιμής. 
 


Αλλά ακόμη και με την υποστήριξη του κράτους, ο οργανισμός κάνει τα πάντα για να μην αποδειχθεί κανένα από τα εγκλήματα. Καταστρέφουν όλους τους μάρτυρες και τα αποδεικτικά στοιχεία,  εκτελούν εργασία καθαρά και χωρίς προβλήματα.
 
Είναι ενδιαφέρον, σε αντίθεση με το Yakuza, τα μέλη της Τριάδας δεν βιάζονται να αναδείξουν τη ζωή τους. Βάζουν επίσης τατουάζ στο σώμα τους, αλλά τα κρύβουν κάτω από μακριά μανίκια και ψηλά περιλαίμια. Η τριάδα ποτέ δεν "κατεβαίνει" σε μαζικές διαδηλώσεις και συμμετοχή σε καρναβάλια, σε αντίθεση με το yakuza, που συγκεντρώνει χιλιάδες θεατές.
 
Είναι προφανές ότι η Τριάδα είναι πολύ πιο σοβαρή οργάνωση, αν και είναι δύσκολο να καλέσουμε τον Yakuza αθώο. Λόγω αυτών και άλλων χιλιάδων εγκλημάτων, εξακολουθούν να απολαμβάνουν ιδιαίτερο σεβασμό από τους συμπατριώτες τους.
 

In this Alux.com video we'll try to answer the following questions:
Which are the richest criminal organizations?
How rich is the Yakuza?
 How rich is the Russian Maria?
How rich is the Italian Mafia?
How rich is the Triad?
How rich is the Medellin Cartel?
Which is the richest criminal organization?


Top 10 Richest Criminal Organizations




10 Most Powerful Criminal Organizations




10 Biggest Mafias In The World




Top 10 Richest Criminals Of All Time






ΠΗΓΗ :https://vsegdaseason.ru



theologos vasiliadis

Γενοκτονία ειναι η συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.

Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά

ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας

φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με

διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής.

«Πανδημία»: Η προειδοποίηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων για τον Αφανισμό της Ανθρωπότητας;

«Πανδημία»: Η προειδοποίηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων για τον Αφανισμό της Ανθρωπότητας;   Ανατριχιαστικό..     Ιστοσελίδα με την υποστήριξη...