Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Κουσνέρ: Αμοιβές... χωρίς σύνορα

Κουσνέρ: Αμοιβές... χωρίς σύνορα

Μεγάλο θόρυβο προκάλεσαν αποκαλύψεις του βιβλίου «Ο κόσμος σύμφωνα με τον Κ.» του δημοσιογράφου Πιέρ Πεάν, ο οποίος καταγγέλλει ότι ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, ενώ ήταν επικεφαλής δημόσιου οργανισμού υγείας, παρείχε ως σύμβουλος κερδοσκοπικών εταιρειών «υψηλά αμειβόμενες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές εταιρείες στην Αφρική».
Η δημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου προκάλεσε σάλο από αντιδράσεις. Ο Πεάν αναφέρει ότι από το 2002 ώς το 2007 ο Κουσνέρ εκπροσώπησε δύο ιδιωτικές συμβουλευτικές ιατρικές εταιρείες, ενώ ήταν επικεφαλής του οργανισμού Esther, που ενεργούσε για την ενίσχυση της διεθνούς νοσοκομειακής συνεργασίας. Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι οι δύο ιδιωτικές εταιρείες, η Africa Steps και η Imeda, κέρδισαν συμβόλαια συνολικού ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ από τους προέδρους της Γκαμπόν και του Κονγκό, για να τους βοηθήσουν στην αναβάθμιση των εθνικών τους συστημάτων υγείας. Ισχυρίζεται ότι ένα μέρος των χρημάτων που όφειλε η κυβέρνηση της Γκαμπόν, καταβλήθηκε αφού ο Κουσνέρ έγινε υπουργός Εξωτερικών στις 18 Μαΐου 2007. Ο Μπερνάρ Κουσνέρ είναι εξαιρετικά δημοφιλής πολιτικός στη Γαλλία, με διεθνή ακτινοβολία για την ανθρωπιστική δράση και το φιλανθρωπικό του έργο στην οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα» που ο ίδιος ίδρυσε. Βουλευτές της Δεξιάς και της Αριστεράς τού ζήτησαν εξηγήσεις. Η ηγέτις του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί χαρακτήρισε τον Κουσνέρ «έντιμο άνθρωπο» και εκτίμησε ότι οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου είναι αναληθείς.
Ο υπουργός Εξωτερικών αναγκάστηκε να αναβάλει επίσκεψή του στις ΗΠΑ για να απαντήσει στο Κοινοβούλιο σε επερώτηση του σοσιαλιστή βουλευτή Ζαν Γκλαβανί σχετικά με τις δραστηριότητές του ως συμβούλου στην Αφρική. Ο Κουσνέρ διέψευσε τις αποκαλύψεις του Πεάν. «Σε καμιά στιγμή, ούτε στην Γκαμπόν ούτε αλλού, δεν χρησιμοποίησα το υπουργικό μου αξίωμα και δεν έκανα ανάμειξη δραστηριοτήτων. Οι πράξεις μου σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία ήταν θεμιτές και νόμιμες, διάφανες και ηθικές». Ο δικηγόρος του Κουσνέρ ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει μήνυση κατά του Πεάν για συκοφαντία. Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν εξέδωσε ανακοινωθέν με το οποίο εκφράζει την «εμπιστοσύνη» και τον «σεβασμό» του προς τον Μπερνάρ Κουσνέρ.


Στο βιβλίο του, «Ο κόσμος σύμφωνα με τον Κ», ο Πιερ Πεάν




Στο βιβλίο του, «Ο κόσμος σύμφωνα με τον Κ», ο Πιερ Πεάν

video 1/2



video 2/2

Pierre Péan - le monde selon K ( La-bas si j'y suis - Mermet )








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γενοκτονία ειναι η συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.

Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά

ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας

φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με

διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής.

«Πανδημία»: Η προειδοποίηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων για τον Αφανισμό της Ανθρωπότητας;

«Πανδημία»: Η προειδοποίηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων για τον Αφανισμό της Ανθρωπότητας;   Ανατριχιαστικό..     Ιστοσελίδα με την υποστήριξη...